Sill med apelsin och ingefära
Sill med apelsin och ingefära
Sill är en av klassikerna på bordet under våra högtider. I det här receptet med apelsin och ingefära får du en fräsch smak på sillen.

Ingefær- og appelsinsild

Sill med apelsin och ingefära


Sill är en av klassikerna på bordet under våra högtider. I det här receptet med apelsin och ingefära får du en fräsch smak på sillen.


Sill med apelsin och ingefära


4 portioner
Ingredienser

6 st filéer inlagd sill
1 apelsin
25 g färsk ingefära
½ lök

Spad
1 dl ättika , 7%
2 dl socker
3 dl vatten
2 st lagerblad
5 st korn av svartpeppar


Så här gör du

  • Smaka av filéerna och lägg dem i vatten eller mjölk ett par timmar om de är för salta.
  • Skär sillfiléerna i bitar.
  • Skala och skär det gula på apelsinskalet i tunna strimlor.
  • Förväll apelsinskalet genom att koka upp skalet i kallt osaltat vatten, sila därefter av kokvattnet. Gör detta två gånger.
  • Riv ingefära och skär lök i tunna strimlor.



Ättiksspad

  • Blanda ättika, socker och vatten.
  • Koka upp och sätt åt sidan för att kyla av.
  • Tillsätt apelsinskal och riven ingefära.
  • Lägg sill, lök, lagerblad och svartpeppar i lager i en glasburk. Häll över den nedkylda spaden.
  • Sillen bör stå och dra i ett dygn i kylskåpet innan den äts.


Sillen håller sig i kylskåpet i cirka 2 veckor.