Tid för julmat!
Dags för julmat!
Under julen finns det gott om god mat och dricka. Men att äta sig stoppmätt dag efter dag på mäktig mat och söta desserter ger ingen god magkänsla.

Dags för julmat!

Dags för julmat!


Under julen finns det gott om god mat och dricka. Men att äta sig stoppmätt dag efter dag på mäktig mat och söta desserter ger ingen god magkänsla.


Tid för julmat!

Köttbullar, julskinka, ris à la Malta och julöl – på julen gillar vi att njuta med god mat och dricka. Men det er väldig lätt att äta för mycket när det alltid står något gott på bordet.


Mycket av julmaten är dessutom väldigt mäktigt och har ett högt fettinnehåll. Stora mängder med ovanstående mat i kombination med för lite motion är inte bra för matsmältningssystemet. Många kan faktisk bli lite illamående av kosten under julledigheten.


Fet mat kan vara överväldigande för magen och leda till olika former av obehag, som att man känner sig illamående, blir uppblåst eller får orolig mage.


Medveten om kosten

Kosten kan också påverka bakteriefloran så att det blir obalans i tarmsystemet. Betyder detta att du måste hålla dig undan julgodsakerna helt?


Det är nog smart att vara medveten om kosten och aktivitetsnivån även under julen. Ät gärna mer grönsaker och mindre synligt fett och laga magra såser. Undvik för mycket kaffe och alkohol och ge dig ut på en promenad efter en tung julmiddag.


Snälla bakterier

En välfungerande mage behöver en sund bakterieflora. Mjölksyrabakterier är det vi kan kalla "snälla" bakterier. Att äta mjölksyrabakterier kan ha en påverkan och hjälpa till att återställa balansen.


Vi kan hitta mjölksyrabakterier i många matvaror, bland annat mejeriprodukter som ost och yoghurt. Flera typer mjölksyrabakterier finns också i vårt mag- och tarmsystemet, där de bidrar till en normal matsmältning.


Mjölksyrabakterier kan också användas inom matproduktion, där de hindrar skadliga bakterier att förstöra maten.


Tillskott av mjölksyrabakterier

Bifiform Daily är tuggtabletter med en frisk smak av apelsin och hallon, och ett högt innehåll av mjölksyrabakterier.


Varje Bififormtablett innehåller mer än 200 miljoner mjölksyrabakterier, baserat på Lactobacillus rhamnosus GG som är världens mest studerade mjölksyrabakteriestam, samt Bifidobacterium, BB-12® som är en annan rekommenderad mjölksyrabakterie.


Du får dessutom vitamin B1 och B6, som är bra för energiomsättningen och reducerar trötthet och utmattning.Vitamin B1 och B6 bidrar båda till en normal energiomsättning. I tillägg bidrar vitamin B6 till att reducera trötthet och utmattning. Vitamin B6 bidrar också till immunsystemets normala funktion.