Ägg med ansjovis
Ägg med ansjovis
Ansjovis är en smakrik produkt av skarpsill som passar utmärkt ihop med ägg. Denna rätt passar fint på buffén eller som en spännande förrätt.

Ägg med ansjovis

Ägg med ansjovis


Ansjovis är en smakrik produkt av skarpsill som passar utmärkt ihop med ägg. Denna rätt passar fint på buffén eller som en spännande förrätt.


Ägg med ansjovis

4 portioner

Ingredienser

8 ansjovisfiléer

4 ägg

3 msk kvarg

1 msk färsk basilika

Cayennepeppar


Gör så här

  • Finhacka ansjovisfiléerna.
  • Koka äggen i 9 minuter, skölj under kallt vatten, skala och dela i två halvor.
  • Ta försiktigt ut äggulan, mosa den och blanda med kvarg och ansjovisbitarna.
  • Blanda ner den finhackade basilikan och smaka av med cayennepeppar.
  • Fyll ägghalvorna med röran och servera.