Fajitas
Fajitas med räkor och mangosalsa
Gör smakfulla fajitas med räkor, mangosalsa och gräddfilssås. Den här maträtten kanske till och med kan ersätta fredagstacosen?

Fajitas med räkor och mango

Fajitas med räkor och mangosalsa


Gör smakfulla fajitas med räkor, mangosalsa och gräddfilssås. Den här maträtten kanske till och med kan ersätta fredagstacosen?


Fajitas

4 portioner

Ingredienser

400 g räkor, utan skal

½ tsk röd chili

2 st vitlöksklyftor

4 st salladslökar

2 st gula paprikor

2 msk olja

1 st lime

4 msk färsk koriander

Salt och peppar


Mangosalsa

1 st mango

1 st salladslök

1 st lime

1 msk färsk mynta

1 krm salt


Gräddfilssås

1 msk röd chili

1st vitlöksklyfta

½ st lime

3 dl gräddfil


Tillbehör

8 st tortillabröd


Tillagning

  • Ta bort fröna från chilin och finhacka den, vitlöken och vårlöken.
  • Strimla paprikan.
  • Stek grönsakerna i varm olja i ett par minuter till dess att de är genomvarma. De får inte bli för mjuka.
  • Tillsätt räkor, pressad lime, hackad koriander, salt och peppar och låt allt värmas upp, utan att koka.

Mangosalsa

  • Skär mangon i små tärningar och finhacka salladslöken.
  • Riv skalet och pressa limen.
  • Finhacka myntan.
  • Blanda samman alla ingredienser till mangosalsan och låt den stå i kylskåp i omkring en timme innan servering.

Gräddfilssås

  • Finhacka chili och vitlök och riv limeskalet.
  • Blanda samman alla ingredienserna till gräddfilssåsen och låt den stå i kylskåp i omkring en timme innan servering.

Servera räkor, mangosalsa och gräddfilssås i varma tortillabröd.