Fiskgryta med lax och grönsaker
Fiskgryta med lax och grönsaker
Den här maträtten är både smakfull och enkel att tillaga. Det är en maträtt som går hem hos både stora och små och du behöver bara bröd som tillbehör.

Fiskgryta med lax och grönsake

Fiskgryta med lax och grönsaker


Den här maträtten är både smakfull och enkel att tillaga. Det är en maträtt som går hem hos både stora och små och du behöver bara bröd som tillbehör.


Fiskgryta med lax och grönsaker

4 portioner

Ingredienser

600 g laxfilé

2 schalottenlök

1 vitlöksklyfta

4 potatisar

2 morötter

2 salladslökar

½ broccoli

2 msk smör eller flytande margarin

10 dl vatten

2 fiskbuljongtärningar

2 dl matlagningsgrädde

1 tsk ljus maizenaredning

½ tsk salt

¼ tsk peppar

1 kvist färsk persilja


Tillbehör

Bröd


Gör så här:

  • Skär laxen i bitar, ca 3 cm stora.
  • Finhacka schalottenlök och vitlök.
  • Skala och skär potatis, morot och salladslök i bitar, ca 1 cm stora.
  • Fräs lök och vitlök med smör i en kastrull, till dess att löken är mjuk.
  • Tillsätt potatis, morot, salladslök och broccoli.
  • Tillsätt vatten och fiskbuljong.
  • Koka till dess att grönsakerna börjar mjukna.
  • Tillsätt matlagningsgrädde och maizenaredning och låt koka upp.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Lägg i laxbitarna och låt det sjuda till dess att de är genomkokta, ca 5 minuter.
  • Finhacka persilja och strö över innan servering.

Servera grytan tillsammans med bröd.