Fisksoppa med blåmusslor och räkor
Fisksoppa med blåmusslor och räkor
Fisksoppa med blåmusslor, räkor, lax och torsk är en väldigt god fisksoppa. Servera den rykande varm till gästerna, detta är en vinnarrätt!

Fisksoppa med musslor och räkor


Fisksoppa med blåmusslor, räkor, lax och torsk är en väldigt god fisksoppa. Servera den rykande varm till gästerna, detta är en vinnarrätt!


Fisksoppa med musslor och räkor


4 portioner
Ingredienser

400 gram blåmusslor
100 gram räkor
200 gram laxfilé, utan skinn och ben
200 gram torskfilé, utan skinn och ben
1 vitlöksklyfta
1/3 lök
20 gram rotselleri
½ röd chili
Citrongräs
½ dl olivolja
1 morot
1 selleristjälk
3 st vårlökar
1 dl matlagningsgrädde
½ dl crème fraiche
8 dl fiskfond
2 cm färsk ingefära
Salt och peppar


Tillbehör
Grovt bröd


Så här gör du

  • Skär lax och torsk i bitar.
  • Skrubba blåmusslorna och kontrollera att alla musslorna är stängda. Kasta om du är tveksam.
  • Koka blåmusslorna, sila av fonden och tag vara på den.
  • Ta ut själva musslan ur skalet och skala räkorna.
  • Finhacka vitlöken, rotselleri, ingefära och chili, banka citrongräs och dela upp det i bitar.
  • Fräs grönsakerna i olivolja, tillsätt fisk och musselfond. Låt koka upp.
  • Tillsätt crème fraiche och matlagningsgrädde, låt koka i ett par minuter.
  • Skär lök, morot och selleri i tärningar och vårlök i skivor.
  • Ta ut citrongräset ur soppan.
  • Lägg i lök, morot och selleri i soppan och låt koka i ungefär 1 minut beroende på storleken på bitarna.
  • Tillsätt lax, torsk och vårlök och låt koka upp.
  • Tillsätt musslor och räkor och smaka av med salt och peppar.


Servera soppan med bröd vid sidan av.

Tips: Har du inte fiskfond kan du använda buljong.