Italiensk fisksoppa
Italiensk fisksoppa
I det här receptet gräddas allt i ugnen och grönsakerna får en underbar smak av vitlök. Det är en rätt som passar både till vardag och till helg.

Italiensk fisksoppa

Italiensk fisksoppa


Fisksoppa är ett gott middagsalternativ. Den här italienska fisksoppan är enkel att tillaga och passar både till vardags och när vännerna kommer på besök.


Italiensk fisksoppa

4 portioner

Ingredienser

800 g torskfilé

4 tomater

1 grön paprika

2 gul lök

2 vitlöksklyftor

2 msk olivolja

1,5 l vatten

1 morot

salt

cayennepeppar

färsk persilja

Tillbehör

focaccia

Gör så här

  • Skär torsken i tärningar
  • Skala tomaterna genom att skära ett kryss på toppen, sänk sedan ner i kokande vatten ett par minuter och häll sedan över iskallt vatten. Dra av skinnet, ta bort kärnorna och strimla tomaterna.
  • Strimla paprikan och finhacka lök och vitlök
  • Fräs tomat, paprika, lök och vitlök i olivolja under 2-3 minuter.
  • Häll över vatten, koka upp och låt koka på svag värme i cirka 20 minuter.
  • Strimla morot och lägg i soppan tillsammans med torsken.
  • Låt soppan sjuda, utan att koka, till dess att torsken är genomkokt, cirka 3-5 minuter.
  • Smaka av med salt och cayennepeppar.
  • Strö över lite finhackad persilja och servera med foccacia.