Lax med röd curry och kokosmjölk
Lax med röd curry och kokosmjölk
Ge gärna sillen en personlig tvist. Med denna tranbärssill kommer du att imponera både om du ställer fram den på bordet eller ger bort den i present.

Lax med röd currry

Lax med röd curry och kokosmjölk


Lax med exotiska kryddor och tillbehör. Den starka currypastan dämpas lagom mycket av den lite söta kokosmjölken, en fantastisk smakupplevelse.


Lax med röd curry och kokosmjölk

4 portioner

Ingredienser

600 g laxfilé

1 schalottenlök

1 röd chili

2 salladslökar

4 limeblad

2 msk sojaolja

2 tsk röd currypasta

4 dl kokosmjölk

1,5 tsk sojasås

½ tärning fiskbuljong

½ dl vatten

1 tsk socker


Tillbehör

Ris


Gör så här:

  • Skär laxfiléerna i stora tärningar.
  • Finhacka shalottenlök och chili, ta bort fröna från chilin innan.
  • Strimla salladslök, skär bort stjälken från limebladen och strimla bladen.
  • Bryn laxtärningarna i 1-2 minuter i olja.
  • Lägg över laxtärningarna på en tallrik.
  • Fräs schalottenlök i stekpannan i ca 2 minuter.
  • Tillsätt currypasta och kokosmjölk och blanda väl.
  • Tillsätt chili, sojasås, vatten, buljongtärning och socker.
  • Tillsätt laxtärningarna, vårlök och limeblad och låt småkoka i 2-3 minuter.

Servera med ris.


Tips: Om du vill ha en mildare variant kan du använda mindre currypasta.