Lax Strindberg
Lax Strindberg
Biff Strindberg är en känd, klassisk svensk rätt. Här är en variant med lax som är enkel att laga och smakar ljuvligt.

Lax Strindberg

Lax Strindberg


Biff Strindberg är en känd, klassisk svensk rätt. Här är en variant med lax som är enkel att laga och smakar ljuvligt.


Lax Strindberg

4 portioner

Ingredienser

600 g laxfilé, utan skinn och ben

1 st lök

2 msk senap

2 msk dijonsenap

2 msk grov senap

1 st äggula

1 msk majsstärkelse


Vinägrett

0,75 dl balsamvinäger

0,75 dl olivolja

2 msk vatten

salt och peppar


Tillbehör

potatismos

broccoli


Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200 °C.
  • Skär laxen i portionsbitar och lägg i en smord ugnsfast form.
  • Finhacka lök och blanda med senap, äggula och majsstärkelse.
  • Fördela senapsblandningen över laxen och sätt in formen i mitten av ugnen i ca 12 minuter.

Vinägrett

  • Blanda balsamvinäger, olivolja och vatten.
  • Smaka av med salt och peppar.

Servera med vinägrett, potatismos och kokt broccoli.


Tips: Du kan också ha vinägretten i formen tillsammans med laxen innan du steker den.