Laxburgare i pitabröd med sallad
Laxburgare i pitabröd med sallad
En hemmalagad fiskburgare är alltid en hit. Fiskburgare av lax i pitabröd med sallad och hemmalagad Thousand Island dressing är något som ingen kan tacka nej till.

Laxburgare i pitabröd med sall

Laxburgare i pitabröd med sallad


En hemmalagad fiskburgare är alltid en hit. Fiskburgare av lax i pitabröd med sallad och hemmalagad Thousand Island dressing är något som ingen kan tacka nej till.


Laxburgare i pitabröd med sallad

4 portioner

Ingredienser

500 g laxfilé, utan skinn och ben

1 kvist färsk persilja

1 tsk salt

1 st ägg

½ dl mjölk

1 msk potatismjöl

½ tsk peppar

2 msk flytande margarin


Thousand Island dressing

½ st rödlök

1 st tomat

2 skivor inlagd gurka

4 stjälkar gräslök

4 msk majonnäs

4 msk gräddfil

¼ tsk salt

¼ tsk peppar


Tillbehör

4 st pitabröd

2 st tomater

1 st rödlök

½ st salladshuvud

Inlagd gurka


Tillagning

  • Skär laxfilén i tärningar.
  • Skölj och grovhacka persiljekvisten.
  • Lägg laxtärningarna i en matberedare.
  • Tillsätt salt och kör matberedaren i några sekunder.
  • Tillsätt ägget och blanda i några sekunder till.
  • Tillsätt mjölk, potatismjöl, peppar och persilja och kör matberedaren till dess att det är en jämn färs.
  • Forma en liten provbit, stek den och smaka av om den är tillräckligt kryddad.
  • Forma platta biffar och stek dem i flytande margarin, 2-3 minuter på varje sida.

Thousand Island dressing

  • Skölj tomaten och skala rödlöken.
  • Finhacka rödlök, tomat, inlagd gurka och gräslök.
  • Blanda samman majonnäs och gräddfil och smaka av med salt och peppar.
  • Tillsätt finhackad rödlök, tomat, inlagd gurka och gräslök.

Tillbehör

  • Värm pitabröden efter anvisningarna på förpackningen.
  • Skölj tomaterna och skala rödlöken och skiva dem.
  • Skölj salladen.

Lägg en laxburgare i ett pitabröd tillsammans med tomat, rödlök, sallad och inlagd gurka och lite dressing.