Laxfiskpinnar
Laxfiskpinnar med kålsallad
Att göra fiskpinnar är lättare än vad man tror. Allt du behöver göra är att skära upp fisken, doppa i mjöl, ägg och sesamfrö och steka i stekpannan.

Laxfiskpinnar med kålsallad

Laxfiskpinnar med kålsallad


Att göra fiskpinnar är lättare än vad man tror. Allt du behöver göra är att skära upp fisken, doppa i mjöl, ägg och sesamfrö och steka i stekpannan.


Fiskpinnar

4 portioner

Ingredienser

500 gram laxfilé, utan skinn och ben

3 msk vetemjöl

1 tsk salt

1 tsk peppar

1 ägg

1 msk vatten

1 dl sesamfrö

3 msk riven ost

Olja


Kålsallad

500 g kål

2 dl gräddfil

1 tsk salt

1 tsk socker

1 knivsudd cayennepeppar

1 msk citronsaft


Tillbehör

Matvete eller fullkornsris


Tillagning

  • Skär laxen i cirka 10 cm stora bitar och skär därefter bitarna i 2-3 cm breda strimlor.
  • Blanda mjöl, salt och peppar på en tallrik.
  • Vispa ägg och vatten lätt.
  • Blanda sesamfrö och ost på en tallrik.
  • Vänd laxbitarna i mjölblandningen, därefter i det vispade ägget och till sist i blandningen av sesamfrö och ost.
  • Låt bitarna ligga på torrt underlag så att paneringen sätter sig.
  • Värm olja i stekpannan och stek fiskpinnarna fint gyllenbruna på alla sidor, totalt ca 4 minuter.

Kålsallad

  • Skär kålen i tunna strimlor.
  • Rör ihop resten av ingredienserna till dressingen och smaka av tills den blir fräsch och syrlig. Blanda kål och dressing.