Ugnsbakad lax med tapenade och pasta
Marit Björgens ugnsbakade lax med tapenade och pasta
Tapenade är en puré gjord på oliver, kapris och ansjovis. Marit Björgen använder tapenade på laxen för att ta laxmiddagen till en ny nivå. Testa du också.

Marit Björgens ugnsbakade lax

Marit Björgens ugnsbakade lax med tapenade och pasta


Tapenade är en puré gjord på oliver, kapris och ansjovis. Marit Björgen använder tapenade på laxen för att ta laxmiddagen till en ny nivå. Testa du också.


Ugnsbakad lax

4 portioner

Ingredienser

600 g laxfilé, utan skinn och ben

2 msk olivolja

400 g pasta

1 st citron

4 msk tapenade

12 st körsbärstomater

200 g ruccola

Salt och peppar

Färsk basilika


Tillbehör

Pasta


Tillagning

  • Sätt ugnen på 180 ⁰C.
  • Skär fisken i lagom stora portionsbitar, om det inte redan är färdiga bitar och strö över salt och peppar. Lägg fiskbitarna i en ugnssäker form, smörjd med olivolja.
  • Koka pasta enligt anvisningarna på förpackningen.
  • Pressa citronen över laxen och fördela tapenaden över.
  • Tillaga laxen i ugnen i 13-15 minuter.
  • Dela körsbärstomaterna i två delar och vänd ner tomater, ruccola och hackad basilika i pastan.

Servera laxen tillsammans med pastan.