Pasta med lax
Pasta med lax
Pasta och lax passar bra ihop, och tillsammans med ostsås så blir rätten extra smakfull. Om du vill kan de servera den tillsammans med grönsaker eller bröd vid sidan av.

Pasta med lax

Pasta med lax


Pasta och lax passar bra ihop, och tillsammans med ostsås så blir rätten extra smakfull. Om du vill kan de servera den tillsammans med grönsaker eller bröd vid sidan av.


Pasta med lax

4 portioner

Ingredienser

600 g laxfilé, utan skinn och ben

4 portioner pasta

250 g frysta ärtor

3 dl matlagningsgrädde

1 dl parmesanost

2 msk olivolja

2 msk färsk basilika

Salt


Tillbehör

Bröd


Tillagning

  • Skär laxen i tärningar, omkring 2 cm stora och krydda med lite salt.
  • Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  • Tillsätt ärtor i pastavattnet när det återstår 3 minuter av koktiden.
  • Häll matlagningsgrädden i en kastrull och ge den ett uppkok. Ta bort kastrullen från värmen, tillsätt riven parmesanost och blanda ordentligt. Koka inte grädden efter att osten har tillsatts.
  • Häll bort pastavattnet när pastan är färdigkokt men spara 2-3 matskedar pastavatten. Tillsätt olivolja och laxtärningarna och bland försiktigt samman pasta, ärtor och laxtärningar.
  • Sätt på lock och ställ tillbaka kastrullen på plattan på svag värme i omkring 5 minuter till dess att laxen är färdig. Skaka på kastrullen 2-3 gånger under koktiden.
  • Strimla basilika och tillsätt ostsås och basilika i kastrullen med pasta, ärtor och lax.

Servera med färskt bröd.

Tips: Istället för parmesan kan du använda vanlig ost, några matskedar pesto eller en liten mängd blåmögelost.