Pasta med räkor och crème fraiche
Pasta med räkor och crème fraiche
Pasta är alltid en favorit och passar utmärkt till räkor. I detta recept är det såsen som är hemligheten. Parmesan och basilikan ger rätten en smak av Italien.

Pasta med räkor och crème frai

Pasta med räkor och crème fraiche


Pasta är alltid en favorit och passar utmärkt till räkor. I detta recept är det såsen som är hemligheten. Parmesan och basilikan ger rätten en smak av Italien.


Pasta med räkor och crème fraiche

4 portioner

Ingredienser

400 g räkor, utan skal

200 g pasta penne

2 msk olivolja

1 lök

1 stjälk selleri

1 morot

1 vitlöksklyfta

1 msk vetemjöl

1 msk tomatpuré

1 lagerblad

3 dl fiskbuljong

3 msk crème fraiche

1 msk citronsaft

1 dl parmesanost

Salt och peppar

Färsk basilika


Gör så här:

  • Koka pastan enligt anvisningen på paketet.
  • Sila av vattnet och vänd pastan i olivolja.
  • Skär lök, selleri, morot och vitlök i små tärningar.
  • Stek grönsakerna mjuka i olivoljan.
  • Tillsätt vetemjöl, tomatpuré och lagerblad.
  • Låt det sjuda i några minuter, tillsätt därefter fiskbuljongen.
  • Låt småkoka i 2-3 minuter.
  • Rör i crème fraiche och citronsaften, smaka av med salt och peppar.
  • Tillsätt räkor och pastan precis innan servering.

Servera med parmesan och basilika som strös över rätten.