
Rosa sillsallad
Sillsallad är en gammal klassiker som gärna serveras med grovt bröd. Det finns många olika varianter, men i det här receptet är det
tillsatt äpple, rödbetor och potatis.
Rosa sillsallad
Rosa sillsallad
Sillsallad är en gammal klassiker som gärna serveras med grovt bröd. Det finns många olika varianter, men i det här receptet är det tillsatt äpple, rödbetor och potatis.

Foto: Studio Dreyer Hensley. © Norwegian Seafood Council
4 portioner
Ingredienser
5 st. inlagda sillfiléer
1 potatis
½ äpple
3 skivor syltade rödbetor
5 skivor inlagd gurka
½ lök
100 g lättmajonnäs
1 dl lättgräddfil 10%
Äppelcidervinäger
Socker
Tillbehör
grovt bröd
Så här gör du:
- Smaka av sillfiléerna och lägg dem i vatten eller mjölk ett par timmar om de är för salta.
- Skala och koka potatisen.
- Torka sillfiléerna och skär dem i tärningar.
- Skär potatis, äpple och rödbetor i tärningar och finhacka lök och gurka.
- Rör ihop lättmajonnäs och gräddfil, smaka av med ättika och lite socker efter önskemål.
- Vänd försiktigt i övriga ingredienser.
Sillsalladen är kar att serveras och den klarar sig i kylen i ungefär en vecka.