
Sej- och morotssoppa
Det här är ett recept på en spännande soppa med sej, morot och ingefära.
Soppa är enkel och god mat som passar till både lunch och middag.
Sej- och morotssoppa
Sej- och morotssoppa
Det här är ett recept på en spännande soppa med sej, morot och ingefära. Soppa är enkel och god mat som passar till både lunch och middag.

Foto: Eva Brænd. © Norwegian Seafood Council
4 portioner
Ingredienser
400 gram sejfilé utan skinn och ben
1 liter vatten
2 st tärningar fiskbuljong
2 st morötter
3 cm färsk ingefära
1 msk smält smör
1 msk vetemjöl
1/3 tsk salt
Färsk persilja
Serveras med tunnbröd och lite peppar
Gör så här:
- Koka upp vatten med buljongtärningarna.
- Skär fisken i bitar, lägg den i buljongen och låt den dra tills den är precis genomkokt, ca 5 minuter.
- Ta upp fisken och sila buljongen.
- Skala och skär morötterna i skivor och riv ingefäran.
- Koka morotsskivorna ordentligt mjuka i fiskbuljongen.
- Rör ihop smält smör och vetemjöl och vispa ned i soppan.
- Låt soppan småkoka i fem minuter.
- Smaka av med salt och peppar.
- Lägg fiskbitarna i soppan och låt dem bli varma.
- Toppa med persilja och servera soppan med tunnbröd vid sidan av.
Tips! I den här soppan kan du till exempel ersätta fisken med fiskbullar eller rester av kokt fisk.
Ett glutenfritt alternativ får du genom att använda maizenamjöl istället för vetemjöl.