Sej- och morotssoppa
Sej- och morotssoppa
Det här är ett recept på en spännande soppa med sej, morot och ingefära. Soppa är enkel och god mat som passar till både lunch och middag.

Sej- och morotssoppa

Sej- och morotssoppa


Det här är ett recept på en spännande soppa med sej, morot och ingefära. Soppa är enkel och god mat som passar till både lunch och middag.


Sej- och morotssoppa

4 portioner
Ingredienser

400 gram sejfilé utan skinn och ben
1 liter vatten
2 st tärningar fiskbuljong
2 st morötter
3 cm färsk ingefära
1 msk smält smör
1 msk vetemjöl
1/3 tsk salt
Färsk persilja


Serveras med tunnbröd och lite peppar


Gör så här:

  • Koka upp vatten med buljongtärningarna.
  • Skär fisken i bitar, lägg den i buljongen och låt den dra tills den är precis genomkokt, ca 5 minuter.
  • Ta upp fisken och sila buljongen.
  • Skala och skär morötterna i skivor och riv ingefäran.
  • Koka morotsskivorna ordentligt mjuka i fiskbuljongen.
  • Rör ihop smält smör och vetemjöl och vispa ned i soppan.
  • Låt soppan småkoka i fem minuter.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Lägg fiskbitarna i soppan och låt dem bli varma.
  • Toppa med persilja och servera soppan med tunnbröd vid sidan av.


Tips! I den här soppan kan du till exempel ersätta fisken med fiskbullar eller rester av kokt fisk.
Ett glutenfritt alternativ får du genom att använda maizenamjöl istället för vetemjöl.