Thaikryddade laxkakor
Thaikryddade laxkakor
Dessa fiskkakor har en exotisk smak av ingefära, koriander och lime. Om du gör en större sats får du många spännande och snabba vardagsmiddagar.

Thaikryddade laxkakor

Thaikryddade laxkakor


Dessa fiskkakor har en exotisk smak av ingefära, koriander och lime. Om du gör en större sats får du många spännande och snabba vardagsmiddagar.


Thaikryddade laxkakor

4 portioner

Ingredienser

500 g laxfilé

1 potatis

2 vårlökar

2 cm färsk ingefära

2 kvistar färsk koriander

2 ägg

2 tsk pressad lime

½ tsk salt

½ tsk peppar

2 msk smör


Bulgurrisotto

4 portioner bulgur

½ citron

½ röd paprika

1 kvist färsk koriander

1 msk olivolja

½ tsk salt


Tillagning

  • Finhacka laxen
  • Skala potatisen och hacka i små tärningar.
  • Koka potatisen mjuk i osaltat vatten och häll av kokvattnet.
  • Ansa, skölj och finhacka salladslöken.
  • Tvätta och riv ingefäran med ett rivjärn.
  • Skölj och finhacka koriander.
  • Blanda lax, potatis, salladslök, ingefära, koriander, ägg och limejuice.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Forma en provkaka, stek den och smaka av om den är tillräckligt kryddad.
  • Forma färsen till små kakor och stek dem i flytande margarin, 2-3 minuter på varje sida.

Bulgurrisotto

  • Koka bulgur enligt anvisningar på förpackningen.
  • Pressa citronen.
  • Skölj och finhacka paprika.
  • Finhacka koriander.
  • Blanda ner citronjuice, paprika, koriander och olivolja i riset.
  • Smaka av med salt.

Servera laxkakorna med risotton.