Torsk med chorizo
Torsk med chorizo
I detta recept möter den milda och friska smaken av torsk den goda och starka smaken av chorizo. Detta är en vinnare på fest.

Torsk med chorizo

Torsk med chorizo


I detta recept möter den milda och friska smaken av torsk den goda och starka smaken av chorizo. Detta är en vinnare på fest.


Torsk med chorizo

4 portioner

Ingredienser

800 g torskfilé med skinn

5 msk salt

1 l vatten

1 msk solrosolja

100 g chorizokorv

2 kvistar färsk persilja

½ granatäpple

1 citron


Potatismos:

800 g potatis

2 dl mjölk

2 msk smör

Salt och peppar


Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200 C.
  • Dela torskfilén i portionsbitar.
  • Rör i saltet i vattnet och låt torsken ligga i vattnet i 15 minuter.
  • Ta upp torskfiléerna och torka av dem med papper.
  • Stek torskbitarna med skinnsidan ner i solrosolja i en varm stekpanna tills skinnet är brunt, ca 3 minuter.
  • Lägg torskbitarna i en smord ugnsfast form med skinnsidan upp och stek i ugn tills den är färdig, ca 3 minuter.
  • Skär chorizon i skivor och stek dem spröda i stekfettet från torsken.
  • Hacka persiljan, kärna ur granatäpplet och riv skalet från citronen.
  • Blanda persilja, granatäpplet och citronskal med chorizokorven.

Potatismos:

  • Skala och skär potatisen i skivor.
  • Koka potatisskivorna mjuka, mosa dem och rör i mjölk och smör.
  • Smaka av med salt och peppar.

Servera torsken med chorizo-blandningen och potatismoset.