Tranbärssill
Tranbärssill
Ge gärna sillen en personlig tvist. Med denna tranbärssill kommer du att imponera både om du ställer fram den på bordet eller ger bort den i present.

Tranbärssill

Tranbärssill


Ge gärna sillen en personlig tvist. Med denna tranbärssill kommer du att imponera både om du ställer fram den på bordet eller ger bort den i present.


Tranbärssill

2 burkar inlagd sill

1 apelsin

½ dl valnötter

½ rödlök

1 dl soltorkade tranbär

1 tsk hel svartpeppar

Gör så här

  • Skär av det yttersta skalet på apelsinen och skär det i fina strimlor.
  • Dela valnötterna i mindre bitar och skär rödlöken i tunna skivor.
  • Häll lagen från sillen i en skål och tillsätt apelsinstrimmor, valnötter, rödlök, tranbär och pepparkorn.
  • Varva sill och lag i en glasburk eller skål och lägg på ett lock.
  • Sillen bör stå och dra i ett dygn i kylskåp innan servering.

Sillen är hållbar i kylskåp i cirka 2 veckor.


Tips: Om du vill gör allt från grunden kan du ersätta den inlagda sillen med inlagda sillfiléer och göra egen ättikslag.