Tunnbrödrullar med rökt öring och färskost
Tunnbrödsrullar med rökt öring och färskost
Det ser lika fräscht ut som det smakar och det går snabbt att laga rökt öring i tunnbrödsrullar. Receptet passar bra när du ska laga tapas till fest eller snacks till mys där hemma.

Tunnbrödsrullar med rökt öring

Tunnbrödsrullar med rökt öring och färskost


Det ser lika fräscht ut som det smakar och det går snabbt att laga rökt öring i tunnbrödsrullar. Receptet passar bra när du ska laga tapas till fest eller snacks till mys där hemma.


Tunnbrödrullar med rökt öring och färskost

4 portioner
Ingredienser

400 g rökt öring
4 tunnbröd
Ruccolasallad


Färskoströra:
1 msk färsk gräslök
100 g naturell färskost
3 msk gräddfil
½ tsk dijonsenap
Salt och peppar


Sås:
2 msk honung
1 msk dijonsenap
1 msk grov senap
1 dl olja
Salt och peppar


Gör så här

  • Skär öringen i tunna skivor

Färskoströra:

  • Finhacka gräslök och blanda med de övriga ingredienserna till färskoströran.

Sås:

  • Blanda samma alla ingredienser till såsen.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Stryk ett tunt lager färskoströra på tunnbröden, lägg på den skivade öringen och ha sedan på ett tunt lager med sås.
  • Strö över lite ruccola.

Rulla ihop tunnbröden, skär i lagom stora bitar och servera.