Ugnsbakad öring med vitlöksgrönsaker
Ugnsbakad öring med vitlöksgrönsaker
I det här receptet gräddas allt i ugnen och grönsakerna får en underbar smak av vitlök. Det är en rätt som passar både till vardag och till helg.

Ugnsbakad öring med vitlöksgrö

Ugnsbakad öring med vitlöksgrönsaker


I det här receptet gräddas allt i ugnen och grönsakerna får en underbar smak av vitlök. Det är en rätt som passar både till vardag och till helg.


Ugnsbakad öring med vitlöksgrönsaker

4 portioner

Ingredienser

600 g öringfilé, utan skinn och ben

1 gul zucchini

2 morot

1 röd paprika

½ blomkål

2 rödlök

2 soltorkad tomat

2 msk olivolja

8 klyftor vitlök

1 dl gröna oliver

2 msk färsk persilja

2 msk balsamicovinäger

Salt och peppar


Gör så här

  • Sätt ugnen på 200 °C.
  • Skär öringen i portionsbitar och strö över salt och peppar.
  • Skär zucchini, morot och paprika i 1 cm stora bitar.
  • Värm upp olivoljan i en stekpanna och stek grönsakerna och soltorkad tomat till dess att det fått lite färg.
  • Krydda grönsakerna med salt och peppar och häll det i en ugnsfast form tillsammans med vitlök och oliver.
  • Lägg fiskbitarna på grönsakerna och grädda i den nedersta delen av ugnen i cirka 20 minuter.
  • Finhacka persilja och blanda med balsamicovinäger, häll blandningen över öringen och grönsakerna när det är färdiggräddat.

Servera öringen tillsammans med grönsaksblandningen.