Ugnsbakad sej i citronsås
Ugnsbakad sej i citronsås
Citron ger den här rätten en fräsch och frisk smak. Med sej och grönsaker efter eget önskemål är detta en rätt som du gärna provar mer än en gång.

Ugnsbakad sej i citronsås

Ugnsbakad sej i citronsås


Citron ger den här rätten en fräsch och frisk smak. Med sej och grönsaker efter eget önskemål är detta en rätt som du gärna provar mer än en gång.


Ugnsbakad sej i citronsås

4 portioner

Ingredienser

600 g sejfilé, utan skinn och ben

1 tsk salt

½ tsk peppar

400 g valfri grönsaksblandning

Aluminiumfolie


Citronsås

½ st citron

1 msk smör

2 msk vetemjöl

1 ½ dl fiskbuljong

1 dl vispgrädde

Salt och peppar


Tillbehör

Potatis


Tillagning

  • Sätt ugnen på 200 ⁰C.
  • Skär fisken i lagom stora portionsbitar och strö över salt och peppar.
  • Lägg fiskbitarna i en smörjd, ugnssäker form och fördela grönsakerna över fiskbitarna.

Citronsås

  • Riv skalet och pressa citronen.
  • Smält smör, tillsätt vetemjöl och spä ut med fiskbuljong och grädde.
  • Låt såsen småkoka i cirka 3 minuter och tillsätt sedan citronskalet.
  • Smaka av såsen med citronsaften från den pressade citronen, salt och peppar.
  • Häll såsen över fisken och täck formen med aluminiumfolie.
  • Tillaga i ugnen till dess att fisken är färdig, omkring 15 minuter.

Servera med kokt potatis

Tips: I detta recept kan du själv välja vilken grönsaksblandning du vill ha.