Ugnsbakad torsk med blomkålsris
Ugnsbakad torsk med blomkålsris
I det här receptet hittar du många spännande saker. Torsk lindad med parmaskinka, ris gjort på blomkål och stekta grönsaker. Både gott och nyttigt.

Ugnsbakad torsk med blomkålsri

Ugnsbakad torsk med blomkålsris


I det här receptet hittar du många spännande saker. Torsk lindad med parmaskinka, ris gjort på blomkål och stekta grönsaker. Både gott och nyttigt.


Ugnsbakad torsk med blomkålsris

4 portioner

Ingredienser

600 g torskfilé, utan skinn och ben

4 skivor parmaskinka

Salt


Blomkålsris

½ citron

1 blomkålshuvud

2 msk färsk persilja

1 msk rapsolja

4 msk riven parmesan


Tillbehör

16 körsbärstomater

1 gul paprika

1msk rapsolja


Gör så här

  • Sätt ugnen på 180 °C.
  • Skär torsken i 4 stycken portionsbitar (om det inte redan är färdiga bitar).
  • Linda parmaskinkan runt torskbitarna och placera i en ugnsfast form.
  • Tillaga torsken i ugnen i 10-15 minuter, beroende på bitarnas tjocklek.

Blomkålsris

  • Pressa citronen, plocka bort bladen från blomkålen och finhacka persiljan.
  • Riv blomkålen med ett grovt rivjärn och blanda med citronsaften.
  • Häll rapsoljan i en stekpanna och stek blomkålsriset på medelhög värme till dess att det får lite färg, i ca 4 minuter.
  • Blanda med persilja och riven parmesan.

Tillbehör

  • Dela körsbärstomaterna och strimla paprikan.
  • Fräs hastigt i rapsolja.

Servera torsken med blomkålsriset och grönsakerna.