Vintermorgon
Korta dagar
Långa nätter och korta dagar kan vara mysigt men bristen på solljus gör samtidigt att vi får mindre påfyllning av D-vitamin på naturlig väg.

Korta dagar

Korta dagar


Långa nätter och korta dagar kan vara mysigt men bristen på solljus gör samtidigt att vi får mindre påfyllning av D-vitamin på naturlig väg.


Vintermorgon

Dagligt solljus stimulerar kroppens egen produktion av D-vitamin. Om man får för lite sol, äter lite fet fisk eller bor så långt norr som vi gör, så är det viktigt att försäkra sig om att man får i sig omega-3 och vitamin D – som inte utan anledning kallas för ”solens vitamin”.


Speciellt under vinterhalvåret har kroppen ett behov av att få D-vitamin tillfört, antingen genom mat eller i form av kosttillskott. D-vitamin finns i vissa matvaror. Rekommendationen är 10 mikrogram per dag för alla mellan 2 och 74 år och 20 mikrogram för de som har passerat 75 år.


Livsmedelsverkets rekommendationer

Livsmedelsverket rekommenderar oss att äta fisk två till tre gånger i veckan, varav fet fisk minst en gång.


Både omega-3 och vitamin D

Alla Fritt Flyt produkter innehåller D-vitamin och omega-3. Om du tar tre kapslar per dag* får du i dig 7,5 mikrogram D-vitamin utöver det du får i dig via maten du äter. Samtidigt får du i dig de viktiga omega-3 fettsyrorna. För att kunna erbjuda något för alla så har vi tre olika produkter i Fritt Flyt serien: Omega-3, Plus och Junior.


Något för alla

Fritt Flyt Omega-3 innehåller vitamin D, medan Fritt Flyt Plus är en kombinationsprodukt som även innehåller kalcium, vitamin K2 och B6 – bra för dig som befinner dig mitt i livet. Fritt Flyt Junior är ett bra alternativ för dig som inte tycker om att svälja kapslar.* Fritt Flyt Junior innehåller 5 mikrogram per gelétablett och man ska enbart ta en tablett per dag.


Omega-3 fettsyrorna EPA och DHA bidrar till att bibehålla hjärtats normala funktion. Positiv hälsoeffekt uppnås vid ett dagligt intag av 250 mg EPA och DHA.

Omega-3 fettsyran DHA bidrar till att bibehålla hjärnans och synens normala funktion. Positiv hälsoeffekt uppnås vid ett dagligt intag av 250 mg DHA.

Vitamin D bidrar till att bibehålla ett normalt immunförsvar, ett normalt skelett och en normal muskelfunktion.