Två personer cykler
Hälsoresor är den nya trenden
Allt fler försöker leva nyttigt. Nu väjer även många att resa på semester med fokus på träning och hälsa. Och det finns många aktiviteter att välja mellan om du ska ut på tur under hösten!

Hälsoresor är den nya trenden

Hälsoresor är den nya trenden


Allt fler försöker leva nyttigt. Nu väjer även många att resa på semester med fokus på träning och hälsa. Och det finns många aktiviteter att välja mellan om du ska ut på tur under hösten!


Två personer cykler

För många av oss handlar semester kanske om att ta det lugnt i sol och värme eller att utforska nya storstäder på en weekendresa. Under de senaste åren så har ett stort urval av nya resor dykt upp för de som önskar en mer aktiv semester med fokus på träning och hälsa.


Många av oss kanske sliter med att få in de goda vanorna i vardagen. Då kan en resa med fokus på att vara aktiv och att lära sig nya sätt att koppla av vara precis vad som behövs.


Aktiva resor – en växande trend

Om du ska på tur i höst så är det kanske stor chans att du har valt en yogaresa i Portugal eller ska uppleva Frankrike från cykelsadeln.


Fysisk aktivitet och naturupplevelser är mest populärt när vi ska välja upplevelseresor. För andra handlar det kanske om en ”time out” och att försöka ändra riktning och dåliga vanor.


Alla de stora resebyråerna erbjuder numera hälsoresor där du kan fokusera på bland annat yoga, löpning, cykling, simning, surfing, gruppträning m.m. Det finns även speciella meditations- och mindfulnessresor.


Det har även skett en ökning av mer nischade arrangörer som erbjuder denna typ av resor. Till exempel erbjuder Svenska Turistföreningen yogaresor i fjällen.


Träna på flygplatsen

På många platser behöver du inte ens vänta till dess att du kommer fram till destinationen innan du börjar ditt sunda liv. Även många flygplatser har nämligen hakat på hälsotrenden.


På flygplatsen i Helsinki hittar du ett eget yogarum. I San Fransisco finns det två och de har dessutom ett meditationsrum. Dubai och Singapore har gym som är öppna 24 timmar om dygnet. Och i Phoenix kan du gå en sväng på ”fitness trail” – en egen gångbana med utsikt över många sevärdheter.


Ut i naturen

Men du behöver inte resa så långt för att ha en aktiv semester. Hösten är en av de finaste årstiderna att vara utomhus här hemma. Intresset för friluftsliv är stort – det kan vara promenader, cykling, skidåkning eller med en paddel i handen.


Mountainbike är en annan aktivitet som blivit väldigt populär under de senaste åren. Som ett resultat av detta finns det nu allt fler speciella, markerade spår runt om i landet. Klättring och paragliding är extremsportsliga aktiviteter som blivit allt vanligare.Källor: Dagsavisen, Nettavisen, Apollo, Side 2, Travel market report, Huff Post, Entrepreneur.com, airportgyms.comPP-FRI-NOR-0318