Tid för julmat!
Dags för julmat!
Under julen är det mycket god mat och dricka. Men att äta sig proppmätt dag efter dag på mäktig mat och desserter ger inte alltid en bra känsla i magen.

Dags för julmat

Dags för julmat!


Under julen är det mycket god mat och dricka. Men att äta sig proppmätt dag efter dag på mäktig mat och desserter ger inte alltid en bra känsla i magen.


Tid för julmat!

Julskinka, kakor och julöl – under julen tycker vi om att äta massor av god mat och dricka. Men det är väldigt lätt att äta för mycket när det hela tiden finns något gott framme på bordet.


Mycket av julmaten är dessutom mäktig och har ett högt fettinnehåll. Stora mängder mat som man inte riktigt är van vid, i kombination med lite motion är inte bra för matsmältningssystemet. Många kan faktiskt känna att de blir lite illamånende till följd av matvanorna under julledigheten.


Fet mat kan vara överväldigande för magen och leda till olika former av obehag, så som illamånade, uppblåsthet eller orolig mage.


Medveten om kosten

Kosthållningen kan även påverka bakteriefloran så att det blir obalans i tarmsystemet. Betyder allt detta att du måste undvika godsakerna helt under julen?


Det kan vara en bra idé att vara medveten om kosten och aktivitetsnivån även under julen. Ät gärna mer grönsaker och mindre synligt fett och laga magrare såser. Undvik för mycket kaffe och alkohol och försök att ta dig ut på en promenad efter en tung julmiddag.


Snälla bakterier

En välfungerande mage behöver en sund bakterieflora. Mjölksyrabakterier är det vi brukar kalla ”snälla bakterier”. Att inta mjölksyrabakterier kan ge effekt och bidra till att återställa balansen.


Mjölksyrabakterier finns i många livsmedel, bland annat mejeriprodukterna som ost och yoghurt. Flera sorters mjölksyrabakterier finns även i vårt mag- och tarmsystem.


Mjölksyrabakterier kan även användas inom matproduktionen, där de kan hindra skadliga bakterier från att förstöra maten.


Tillskott av mjölksyrabakterier

Bifiform Daily är tuggtabletter med en fräsch smak av apelsin och hallon. Tabletterna har ett högt innehåll av mjölksyrabakterier och innehåller dessutom vitamin B1 och B6 som är bra för energiomsättningen och reducerar trötthet och utmattning.


Vitamin B1 och B6 bidrar båda till en normal energiomsättning. Vitamin B6 bidrar dessutom till att reducera trötthet och utmattning. Vitamin B6 bidrar även till immunsystemets normala funktion.Ref. PP-CLV-NOR-0263