Sund och vacker!
Sund och vacker!
Vad du lägger på tallriken kan ha en direkt inverkan på din hälsa och ditt utseende!

Sund och vacker

Sund och vacker!


Vad du lägger på tallriken kan ha en direkt inverkan på din hälsa och ditt utseende!

Sund och vacker!

Vitaminer är näringsämnen som kroppen behöver för en mängd viktiga processer, bland annat för att bygga och bibehålla muskler, skelett, hud och slemhinnor. Omvandlingen av kolhydrater, fett och proteiner till energi är också beroroende av vitaminer. Dessutom bidrar några av vitaminerna till att kroppen har ett starkt immunförsvar.


Välj frukt och grönt

Vitaminer, mineraler och antioxidanter hittar vi i många olika matvaror. Det som vi väljer att äta kan därför ha stor inverkan på oss – både på insidan och utsidan. Särskilt grönsaker och frukt har stora mängder av dessa goda näringsämnen. Som ett komplement till vår dagliga kost finns det också många intressanta kosttillskott som innehåller vitaminer och mineraler som är viktiga för huden.


Omega-3 för hjärta, hjärna och syn

Omega-3 är en essentiell fettsyra som får hjärnan och kroppen att fungera normalt. Vår hjärna innehåller speciellt mycket av den långkedjade fleromättade fettsyran DHA. DHA är viktig för hjärnans normala funktion. Omfattade forskning har resulterat i att det idag är en bred enighet om att de långkedjade fettsyrorna (EPA och DHA) också är bra för hjärta och syn. Ett jämnt och regelmässigt intag av de sunda omega-3 fettsyrorna genom kosten är därför viktigt.


Du får i dig omega-3 när du äter fet fisk. Om du inte äter fet fisk eller äter lite fet fisk, rekommenderar VNP ett dagligt tillskott av omega-3 från fiskolja.


Sund kost

Med åldern är det många som drömmer om att få en hud som känns smidigare med färre synliga rynkor och linjer. Ärftlighet är naturligtvis mycket viktigt för hur vår hud kommer att åldras, men livsstil spelar också en viktig roll. Bland annat kan rökning och solning ha negativa effekter på huden med tiden. Även maten vi har på vår tallrik har en inverkan på hudens kvalitet.


En kost som är rik på vitamin A, C och E kan spela en roll för att hålla huden frisk. Vitamin A och C bidrar till att bibehålla normal hud, medan vitamin C och E bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress. Dessutom bidrar vitamin C till normal kollagenbildning vilket också har betydelse för hudens normala funktion. Mörklila och mörkröd frukt och grönsaker som exempelvis broccoli, rödkål, aubergine och blåbär bidrar också till en hälsosam kost.


Hudvårdstabletter

Flera väljer att använda sig av hudvårdstabletter som gör fina linjer och rynkor mindre synliga, samt bidrar till att förbättra hudens kvalitet och fuktbalans.


IMEDEEN hudvårdstabletter bidrar till att motverka synliga ålderstecken och verkar i hudens djupare lager, där vanliga fuktighetskrämer inte kommer till. Tabletterna innehåller det specialutvecklade Marine Complex, som är rikt på proteiner och polysackarider som liknar de som finns naturligt i hudens bindväv och vindruvskärnextrakt, vitamin C och zink. C-vitamin hjälper till att skydda celler mot oxidativ stress och den normala bildningen av kollagen, som är viktig för hudens normala funktion. Zink bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress och att bibehålla en normal hud.


  • Omega-3 fettsyrorna EPA och DHA bidrar till att bibehålla hjärtats normala funktion. Positiv hälsoeffekt uppnås vid dagligt intag av 250 mg EPA och DHA.
  • Omega-3 fettsyran DHA bidrar till att bibehålla hjärnans och synens normala funktion. Positiv hälsoeffekt uppnås vid dagligt intag av 250 mg DHA.

Ref. PP-CLV-NOR-0311