Ugnsbakad torsk med pesto
Ugnsbakad torsk med pesto
Torskfilén smakar extra gott insmord med pesto, bakad i ugn tillsammans med vitlök, paprika och broccoli. En frisk och färgrik rätt som kommer att falla hela familjen i smaken.

Ugnsbakad torsk med pesto

Ugnsbakad torsk med pesto


Torskfilén smakar extra gott insmord med pesto, bakad i ugn tillsammans med vitlök, paprika och broccoli. En frisk och färgrik rätt som kommer att falla hela familjen i smaken.


Ugnsbakad torsk med pesto


4 portioner
Ingredienser

700g torskfiléer, utan skinn och ben
1st lök
2 msk olivolja
4 tsk pesto
1 klyfta vitlök
2st paprika, röd
½ broccoli
½ tärning grönsaksbuljong
½ citron
salt och peppar
3dl vatten

Tillbehör
Ris
Aluminiumfolie


Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Skär torskfilén i serveringsbitar, salta och peppra.
  • Tvätta, rensa och skär lök och vitlök i tunna skivor.
  • Skölj och rensa broccolin och paprikan.
  • Skär broccolin i små buketter och paprikan i bitar.
  • Lös upp buljongtärningen i vatten.
  • Lägg grönsakerna i en smord ugnsfast form.
  • Droppa olivolja över grönsakerna och häll i buljongen. Salta och peppra.
  • Lägg torskbitarna över grönsakerna.
  • Pressa citronsaft och lägg på pesto över torskbitarna.
  • Täck formen med aluminiumfolie.
  • Tillagas i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills fisken är färdig.


Servera ugnsbakad torsk med ris vid sidan av.