Vacker hud och hår
Så håller du din hud och ditt hår vackert
Med dessa råd och produkter blir hår, hud och naglar redo för sommaren!

Så håller du din hud...

Så håller du din hud och ditt hår vackert


Med dessa råd och produkter blir hår, hud och naglar redo för sommaren!


Vacker hud och hår

Efter många månader med kyla kan huden bli torr och trist. Kyla, låg luftfuktighet och stora temperaturskiftningar sliter dessutom väldigt mycket på håret och naglarna. Med sommaren i antågande är det hög tid att ge lite extra eftertanke till både kropp, ansikte, händer och fötter. Vi ger dig råden som ger dig vacker hud och sunt hår!


Skrubba och peela

Gör huden len med en bra peeling. Peelingprodukter är utvecklade för att avlägsna döda hudceller som skjutits upp till hudytan genom den naturliga hudförnyelseprocessen. Peeling kan även leda till en jämnare hud och finare brun färg vid solning. Du kan också skrubba huden med en naturborste som avlägsnar döda hudceller och stimulerar tillväxten av nya celler.


Viktigt med fukt

Fukt är a och o för vår hud. Välj en bra fuktkräm och ansiktsmask som tillför extra fukt. Ett annat effektivt alternativ är hudvård i tablettform som hjälper dig att bevara hudens kvalitet, fuktbalans och glöd! Dessa produkter verkar i hudens djupare lager där vanlig fuktkräm inte kan nå fram.


Prova hudvårdstabletter

IMEDEEN®-serien med hudvårdstabletter bidrar till att förbättra hudens kvalitet och fuktbalanse. Dessa prisbelönta hudvårdstabletter arbetar inifrån för att förbättra hudens kvalitet och utseende – från insidan och ut. Samtidigt bidrar hudvårdstabletterna till att huden ser mer strålande ut och att huden, både i ansiktet och på kroppen, känns mjukare, lenare och smidigare.


Vitamin C och kollagen

Ät apelsiner eller andra goda C-vitaminkällor som kiwi, röd paprika och jordgubbar! C-vitamin är nämligen ett hemligt vapen för fin hud! C-vitamin bidrar till att skydda mot oxidativ stress och bidrar till normal kollagenbildning, något som har betydelse för huden.


Zink och selen för naglar och hår

För håret är det speciellt biotin, zink, selen och koppar som du bör se till att få i dig tillräckligt av. Zink, selen och biotin bidrar till normalt hår, medan koppar bidrar till normal hårpigmenterning. För naglarna är det speciellt zink och selen som du bör se till att få i dig tillräckligt av, eftersom dessa näringsämnen bidrar till att bibehålla normala naglar.


Hjälp till Sommarglöd – inifrån

Vi känner oss ofta lite bättre när vi har fått lite färg på kroppen. Det finns flera olika kosttillskott som hjälper dig att få ut mesta möjligt av tiden i solen. Men kom ihåg att alltid använda en solkräm med passande solskyddsfaktor. Kom även ihåg att det är rekommenderat att hålla sig i skuggan mitt på dagen när UV-strålarna är som starkast.


  • IMEDEEN® är ett ledande, globalt varumärke som kom till som ett resultat av ett banbrytande projekt inom hudvård år 1991. Produkterna säljs i en rad länder över hela världen och omtalas som ett av världens främsta kosttillskott mot synligheten av hudens åldrande.
  • Zink bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress, spelar en roll i celldelningsprocessen och bidrar till att bibehålla normal hud, samt hår och naglar.
  • Vitamin C och E bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress. Vitamin C bidrar till normal kollagenbildning, som har betydelse för en normalt fungerande hud.


Ref. PP-EMC-SWE-0008