VINN

Vill du vinna

1 års förbrukning av

Fritt Flyt Omega-3?

(Värde i kr. 1.614)

Ja tack, jag vill motta nyheter, tips och erbjudanden via e-mail från Vesterålens Naturprodukter AB. Jag kan återkalla mitt samtycke när som helst.

Vi använder cookies samt cookies från tredje part för att komma ihåg dina inställningar, för trafikmätning och för att visa målinriktade annonser.
Genom att klicka vidare på hemsidan accepterar du denna användning av cookies.
Du kan läsa mer om vår användning av cookies och hur du tar bort dem. Läs mer

Fri frakt och retur på abonnemang och order >500 kr.
Snabb leverans
Trygg E-handel
Behöver du hjälp:
020 47 47 48

Inköpskorg

Inte bara blåbär!

Blåbär har använts i hundratals år, både på grund av den goda smaken och näringsinnehållet - det är inte utan anledning att de har blivit så populära.Blåbär är mest känt i Sverige som det vildväxande bäret med rödblått fruktkött som finns i skogen på sensommaren.

De mest omsatta inom detaljhandeln är å andra sidan de så kallade "trädgårdsbären" som växer på buskar. De är större, sötare och har en mildare smak än de vildväxande blåbären. Dessutom är den blå färgen begränsad till skinnet, så du inte blir blå på tungan av att äta trädgårdsblåbär.

Blåbär i mat

Färska blåbär kan användas i fruktsallader, frukostblandningen och smoothies. Dessutom passar de utmärkt i söta frestelser som blåbärsmuffins och blåbärspaj. Eller varför inte bara äta dem som de är, med lite mjölk och socker på?

Det är också en gammal tradition i Sverige att göra saft och sylt från skogsblåbär. Blåbärssaft är ljuvligt att dricka, och blåbärssylt är en favorit på pannkakor och våfflor.

Antioxidanter

De aktiva substanserna i blåbär kallas antocyanosider och flavonoider som bland annat ger bären den blå färgen. Dessa ämnen är så kallade antioxidanter.

Antioxidanter motverkar oxidativ stress eller cellskador på grund av fria radikaler. Alla kroppsceller och organ måste skyddas från oxidation.

Skyddar cellerna i kroppen

Frukt, grönsaker och andra vegetabiliska livsmedel innehåller tusentals olika typer av antioxidanter (antocyanosider, flavonoider, karotenoider, etc.).

Det finns många stora skillnader i koncentrationen av antioxidanter mellan olika växter. Ett antal örter har mycket högre koncentration av antioxidanter än frukt och grönsaker. Bär har ofta en högre koncentration av antioxidanter än frukt och grönsaker.

Argus blåbärsextrakt

Argus är ett kosttillskott med blåbärsextrakt, och har länge varit en av våra mest populära produkter.

Förutom blåbär innehåller Argus lutein, som är ett pigment i karotenoidfamiljen. Precis som antocyanosider och flavonoider ger färg till blåbär, ger lutein gul färg till bland annat sammetsblomman.

Argus innehåller också vitamin A och zink som bidrar till synens normala funktion, selen som bidrar till immunförsvarets normala funktion och E-vitamin som hjälper till att skydda cellerna från oxidativ stress.

källor:

Direktoratet för hälsa

Informationskontoret för frukt och grönsaker

 

PP-FRI-SWE-0138

Relaterad produkt

Ämnen

Kontakta oss:

Vesterålens Naturprodukter AB
Uddevallavägen 3C
452 31 Strömstad
Org.nr: 556504-1679

Telefon: 020 47 47 48
E-mail: kundservice@vnp.se


Öppet Måndag - Fredag 08:00 - 16:30

  • Copyright 2019 | Vesterålens Naturprodukter AB, Uddevallavägen 3C, 452 31 Strömstad | Org. nr.: 556504-1679