Fiskepinner av laks med kalsalat
Fiskpinnar av lax med kålsallad
Att göra fiskpinnar är enklare än man tror. Allt du behöver och göra är att skära upp fisken, doppa i mjöl, ägg och sesamfrön och steka i pannan.

Fiskpinnar av lax med kålsalla

Fiskpinnar av lax med kålsallad


Att göra fiskpinnar är enklare än man tror. Allt du behöver och göra är att skära upp fisken, doppa i mjöl, ägg och sesamfrön och steka i pannan.


Fiskepinner av laks med kålsalat

4 portioner
Ingredienser

500 g laxfilé, utan skinn och ben
3 msk vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk peppar
1 ägg
1 msk vatten
1dl sesamfrön
3 msk riven ost
Olja

Kålsallad
500g vitkål
2 dl gräddfil
1 tsk salt
1 tsk socker
1 krm cayennepeppar
1 msk citronsaft

Tillbehör
Fullkornsris


Framgangsmåte

  • Skär laxen i ca 10 cm stora bitar, skär sedan bitarna i 2-3 cm breda strimlor.
  • Blanda vetemjöl, salt och peppar på en tallrik.
  • Vispa ihop ägg och vatten lätt.
  • Blanda sesamfrön och ost på en tallrik.
  • Vänd laxstrimlorna i mjölblandningen och därefter i vispade ägget och till slut i sesamfrö- och ostblandningen.
  • Låt det ligga på torrt underlag så paneringen fäster sig.
  • Värm olja i stekpannan och stek fiskpinnarna fint gyllenbruna på alla sidor, ca 4 minuter tillsammans.


Kålsallad

  • Skär kålen i tunna strimlor.
  • Blanda resten av ingredienserna till dressingen och smaka av tills den blir friskt syrlig. Blanda kål och dressing.

Servera nystekta fiskpinnar med kålsallad och fullkornsris.