Grillad kryddig öring
Grillad kryddig öring
Öring lämpar sig väldigt bra för snabb tillagning på grillen, då får den en saftig kärna i mitten. I detta recept är öringen spännande kryddad.

Grillad kryddig öring

Grillad kryddig öring


Öring lämpar sig väldigt bra för snabb tillagning på grillen, då får den en saftig kärna i mitten. I detta recept är öringen spännande kryddad.


Grillad kryddig öring

Foto: Synøve Dreyer. © Norwegian Seafood Council


4 portioner
Ingredienser

800 g öringfiléer med skinn
2 tsk brunt socker
1 tsk chilipulver
1 tsk mald spiskummin
1 tsk torkad timjan
1 tsk salt
2 tsk olivolja


Potatissallad
600 g potatis
50 g spenat
5 st rädisor
1 st rödlök
2 msk färsk dill
1 dl majonnäs
2 dl lättgräddfil
3 msk pepparrot


Så här gör du

  • Skär öringfiléen i portionsbitar
  • Rör ihop socker, chilipulver, spisskummin, timjan, salt och olivolja och pensla blandingen på båda sidor av öringbitarna.
  • Grilla öringbitarna i ungefär 4 minuter på varje sida.


Potatissallad

  • Koka potatisarna, skala och dela i mindre bitar.
  • Hacka spenat, skiva rädisorna, finhacka rödlöken och grovhacka dillen.
  • Blanda potatis med spenat, rädisor, rödlök, dill, gräddfil, majonnäs och riven pepparrot.


Servera nygrillad öring med potatissallad vid sidan av.