Grillad makrill med sommarsallad
Grillad makrill med sommarsallad
Önskar du en smak av sommar? Prova makrillfilé på grillen med en frisk och smakfull sommarsallad med tomater, rädisa och gräslök.

Grillad makrill med...

Grillad makrill med sommarsallad


Önskar du en smak av sommar? Prova makrillfilé på grillen med en frisk och smakfull sommarsallad med tomater, rädisa och gräslök.


Grillad makrill med sommarsallad

Foto: Astrid Hals. © Norwegian Seafood Council


4 portioner
Ingredienser

750 gr makrillfilé
salt och peppar
olja
Sallad
1 st tomat
12 st rädisor
0,5 st gurka
1 tsk gräslök, färsk
1 dl baconost
1 dl lättgräddfil
Mjölk
salt och peppar


Tillbehör
bröd


Gör så här

  • Skär makrillen i portionsbitar och strö på salt och peppar.
  • Pensla bitarna med olja och grilla dem ca. 2 minuter på varje sida.

Sallad

  • Skär tomat i tunna båtar, rädisor och gurka i tunna skivor. Blanda ihop grönsakerna och finhackad gräslök.
  • Blanda ihop baconost och lättgräddfil, och spä ut med lite mjölk tills det blir en fyllig dressing.
  • Smaka av med salt och peppar, och häll dressingen över salladen.

Servera nystekt makrill med sommarsallad och bröd vid sidan av.