Fisksoppa
Klassisk fisksoppa
Prova den här klassiska fisksoppan en kall höstkväll. Du kan välja din egen favoritfisk oavsett om det är kolja, torsk eller havskatt, de passar alla bra i den här soppan.

Klassisk fisksoppa

Klassisk fisksoppa


Prova den här klassiska fisksoppan en kall höstkväll. Du kan välja din egen favoritfisk oavsett om det är kolja, torsk eller havskatt, de passar alla bra i den här soppan.


Fisksoppa

Foto: Synøve Dreyer. © Norwegian Seafood Council


Ingredienser
4 portioner

200 g koljafilé
2 morötter
1 skiva rotselleri
1 persiljerot
1 msk smör
2 msk vetemjöl
1 liter fiskbuljing
½ Citron
½ tsk curry
¼ cayennepeppar
2 äggulor
1 dl vispgrädde
Salt
Färsk gräslök


Tillbehör
Bröd


Gör så här

  • Skär fisken i tärningar och dela hälften av morötterna i tunna strimlor.
  • Tärna sellerirot, persiljerot och resten av morötterna i små tärningar.
  • Smält smöret, blanda ned mjölet och spä sedan ut med fiskbuljongen till en klumpfri soppa.
  • Tillsätt grönskastärningarna och låt soppan koka i cirka 15 minuter.
  • Ta bort grönsakerna från soppan.
  • Pressa citronen och blanda citronsaften med curry, cayennepeppar, äggula och vispgrädde.
  • Rör ner blandningen i soppan och låt den snabbt koka upp under omrörning.
  • Tillsätt fisk och den strimlade moroten och låt soppan dra till dess att fisken är klar, cirka 5 minuter.
  • Tillsätt grönsaksblandningen igen och smaka av med salt.


Servera soppan med hackad gräslök att strö över och bröd vid sidan av.