Laxburgare
Laxburgare
Laxburgare är en favorit hos barn och vuxna. Det är ett enkelt och nyttigt recept som du kan tillaga både på grillen och i stekpannan.

Laxburgare

Laxburgare


Laxburgare är en favorit hos barn och vuxna. Det är ett enkelt och nyttigt recept som du kan tillaga både på grillen och i stekpannan.


Laxburgare

Foto: Eline Rønneberg. © Norwegian Seafood Council


4 portioner
Ingredienser

400 gram laxfilé, utan skinn och ben
1 msk färsk gräslök
1 tsk salt
0.5 tsk peppar
citron
4 st hamburgerbröd
salladsblad
tomat
gurka
dressing
olja
grillfolie


Så här gör du

  • Värm upp grillen.
  • Finhacka laxfilén och gräslök, blanda ihop med salt och peppar.
  • Forma platta laxburgare.
  • Vik en bit grillfolie fyrdubbelt och pensla med olja.
  • Grilla laxburgarna i cirka två minuter på varje sida.
  • Lägg sallad och dressing efter önskemål i hamburgerbrödet och lägg över laxburgarna.
  • Servera laxburgarna med det tillbehöret du önskar.


Tips: Du kan också steka laxburgarna i stekpanna. Då steker du dem i olja i cirka två minuter på varje sida.