Marinerad lax i tortilla
Marinerad lax i tortilla
Ugnsbakad lax marinerad i spännande kryddor, serverad i tortilla tillsammans med tomat och sallad passar perfekt till helgen. Detta blir fort en favorit!

Marinerad lax i tortilla

Marinerad lax i tortilla


Ugnsbakad lax marinerad i spännande kryddor, serverad i tortilla tillsammans med tomat och sallad passar perfekt till helgen. Detta blir fort en favorit!


Marinerad lax i tortilla

Foto: John Montana. © Norwegian Seafood Council


4 portioner
Ingredienser

600 g laxfilé, utan skinn och ben
½ isbergssallad
2 st tomater
Salt


Marinad
1 ½ tsk mald spiskummin
2 st vitlöksklyftor
½ dl olivolja
1 tsk paprikapulver
1 tsk cayennepeppar
½ tsk oregano
2 msk limesaft


Tillbehör
1 dl lätt gräddfil
2 msk limesaft
8 st tortillawrap
guacamole
bruna bönor


Så här gör du

  • Sätt ugnen på 200 °C
  • Skär laxen i ca 3 cm stora tärningar
  • Strimla salladen och skär tomaten i små bitar


Marinad

  • Rör ihop spiskummin, pressad vitlök, olivolja, paprikapulver, cayennepeppar, oregano och limesaft.
  • Lägg laxtärningarna i en ugnsfast form och häll marinaden över
  • Sätt formen i kylskåpet och låt laxen marinera i minst 20 minuter
  • Salta och täck formen med aluminiumsfolie. Tillaga i ugnen i ca 12 minuter


Tillbehör

  • Blanda gräddfil och limesaft
  • Värm tortilla efter anvisningarna på paketet


Lägg lax, sallad och tomat i tortillan och servera med limegräddfil, guacamole och bruna bönor vid sidan av.