Pasta carbonara med räkor
Pasta carbonara med räkor
Räkor och pasta är alltid ett vinnande koncept. Tillsammans med bacon och en krämig ostsås lyfts middagen till nya höjder. Servera med en fräsch sallad och grovt bröd.

Pasta carbonara med räkor

Pasta carbonara med räkor


Räkor och pasta är alltid ett vinnande koncept. Tillsammans med bacon och en krämig ostsås lyfts middagen till nya höjder. Servera med en fräsch sallad och grovt bröd.


Pasta carbonara med räkor

Foto: Synøve Dreyer. © Norwegian Seafood Council


4 portioner
Ingredienser

400 g räkor, utan skal
200 g pasta tagliatelle
1 lök
2 klyftor vitlök
2 msk färsk persilja
100 g bacon
2 äggulor
3 dl mjölk
4 msk riven parmesan
1 tsk salt
1 tsk peppar


Tillbehör
Sallad
Grovt bröd


Gör så här

  • Koka pastan efter anvisningarna på paketet.
  • Tärna lök och finhacka vitlök och persilja.
  • Stek bacon knaprigt i en stekpanna och lägg över det på ett fat.
  • Fräs vitlök i en stekpanna och sätt åt sidan.
  • Vispa samman äggula, mjölk, parmesan, salt, peppar och persilja och värm upp i en kastrull under omrörning.
  • Tillsätt räkor, pasta, bacon och lökblandningen och blanda väl.


Servera räkpastan med sallad och bröd.


Tips: Du kan även använda dig utav frysta, färdigskalade räkor.