Räkor och avocado
Räk- och avokadosallad
Det här är ett recept på en näringsrik sallad med räkor, avokado, ruccolasallad, basilika och laxrom. Gör gärna dressingen själv.

Räk- och avokadosallad

Räk- och avokadosallad


Det här är ett recept på en näringsrik sallad med räkor, avokado, ruccolasallad, basilika och laxrom. Gör gärna dressingen själv.


Räkor och avocado

Foto: Synøve Dreyer. © Norwegian Seafood Council


4 portioner
Ingredienser

250 gr räkor, utan skal
2 st avokados
1 paket ruccolasallad
2 msk basilika, färsk
3 msk laxrom

Thousand Island dressing
2 msk paprika, grön
2 msk paprika, röd
2 msk inlagd gurka
1 dl majonnäs
3 msk sweet chilisås

Tillbehör
Bröd


Gör så här

  • Dela avokadon i mitten, ta bort kärnan, ta ut avokadoköttet och skär i tunna båtar.
  • Ha räkor, avokado, ruccolasallad och basilika i en salladsskål och blanda ihop.


Thousand Island dressing

  • Finhacka paprika och inlagd gurka, och rör ihop med majonnäs och sweet chilisås.
  • Späd ut dressingen med laken från den inlagda gurkan om dressingen blir för tjock.


Servera salladen med laxrom på toppen, och med dressing och bröd vid sidan av.