Torsk
Torsk i panna
Torsk är en matvara som kan varieras på många sätt. Varför inte prova en ny variant? Torsk i panna är en välsmakande middagsrätt med en härlig österländsk tvist.

Torsk i panna

Torsk i panna


Torsk är en matvara som kan varieras på många sätt. Varför inte prova en ny variant? Torsk i panna är en välsmakande middagsrätt med en härlig österländsk tvist.


Torsk

Foto: Studio Dreyer Hensley. © Norwegian Seafood Council


4 portioner

Ingredienser:

800 g torskfilé

1 tsk salt

1 purjolök

1 röd paprika

2 msk rapsolja

2 dl matlagningsgrädde

1 fiskbuljongtärning

2 dl kokosmjölk

1 msk röd currypasta


Tillbehör

Ris


Gör så här:

  • Skär torsken i lagom stora portionsbitar om det inte redan är färdiga filéer.
  • Skär purjolök och paprika i bitar och fräs i rapsolja till dess att purjolöken börjar bli lite mjuk.
  • Tillsätt matlagningsgrädde och smula över fiskbuljongtärningen. Rör om försiktigt och låt koka upp.
  • Tillsätt kokosmjölen och currypastan och låt koka upp.
  • Lägg torskfiléerna i stekpannan, lägg på locket och låt fisken dra till dess att filéerna är klara, ca 5 minuter.


Servera med ris.