Torsk med äggsmör
Torsk med äggsmör
Det är en orsak till att de traditionella recepten just har blivit det – och det är smaken som är orsaken till det. Ugnsbakad torsk med äggsmör och morötter är en ny variant av en klassiker.

Torsk med äggsmör

Torsk med äggsmör


Det är en orsak till att de traditionella recepten just har blivit det – och det är smaken som är orsaken till det. Ugnsbakad torsk med äggsmör och morötter är en ny variant av en klassiker.


Torsk med äggsmör

Foto: Studio Dreyer Hensley. © Norwegian Seafood Council


4 portioner
Ingredienser

800 g torskfilé
utan skinn och ben
4 morötter
Smör
Salt och peppar


Äggsmör
2 ägg
50 g smör
2 msk gräslök


Tillbehör:
600 g mandelpotatis


Gör så här

  • Sätt ugnen på 180 C.
  • Skär morötterna i tunna stavar och lägg dem i kokande vatten i ca 2 minuter.
  • Lägg torsken och morötterna i en smord ugnsfast form.
  • Salta och peppra.
  • Stek i mitten av ugnen tills fisken är färdig, ca 15 minuter.


Äggsmör

  • Koka äggen och skär dem i strimlor.
  • Smält smöret, lägg i äggstrimlorna och finhackad gräslök.


Servera torsken med morot, äggsmör och kokt mandelpotatis.