Ugnsbakad sej i citron- och äppelsås
Ugnsbakad sej i citron- och äppelsås
I detta recept är sejen bakad med en frisk sås och serveras med kokt potatis och flatbröd.

Ugnsbakad sej i citron...

Ugnsbakad sej i citron- och äppelsås


Ugnsbakad fisk är lätt att laga och kan varieras på tusen olika sätt. I detta recept är sejen bakad med en frisk sås och serveras med kokt potatis och flatbröd.


Ugnsbakad sej i citron- och äppelsås

Foto: Synøve Dreyer. © Norwegian Seafood Council


4 portioner
Ingredienser

600 g sejfilé, utan skinn och ben
1 tsk salt
0.5 tsk peppar
1 st citron
4 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 st vårlök
3 dl äppeljuice
1 tsk maizena


Tillbehör
flatbröd
grönsaker


Så här gör du

  • Sätt ugnen på 180 °C.
  • Skär sejfilén i serveringsbitar och krydda med salt och peppar.
  • Riv skalet och pressa saften av citron.
  • Lägg fiskbitarna i en smord ugnsfast form tillsammans med hela vitlöksklyftor.
  • Droppa olivolja över och strö över citronskal.
  • Skär vårlök i tunna ringar.
  • Koka upp citronsaft, vårlök och äppeljuice.
  • Rör ner maizena, låt såsen koka upp och häll den över fisken.
  • Sätt formen i ugnen tills fisken är genomkokt, cirka 15 minuter.

  • Servera fisken i formen med kokta grönsaker och flatbröd vid sidan om.