Ugnsbakad torsk med blomkålsris
Ugnsbakad torsk med blomkålsris
I det här receptet hittar du många spännande saker. Torsk lindad med parmaskinka, ris gjort på blomkål och stekta grönsaker. Både gott och nyttigt.

Ugnsbakad torsk med...

Ugnsbakad torsk med blomkålsris


I det här receptet hittar du många spännande saker. Torsk lindad med parmaskinka, ris gjort på blomkål och stekta grönsaker. Både gott och nyttigt.


Ugnsbakad torsk med blomkålsris

Foto: Synøve Dreyer. © Norwegian Seafood Council


4 portioner

Ingredienser

600 g torskfilé, utan skinn och ben

4 skivor parmaskinka

Salt


Blomkålsris

½ citron

1 blomkålshuvud

2 msk färsk persilja

1 msk rapsolja

4 msk riven parmesan


Tillbehör

16 körsbärstomater

1 gul paprika

1msk rapsolja


Gör så här

  • Sätt ugnen på 180 °C.
  • Skär torsken i 4 stycken portionsbitar (om det inte redan är färdiga bitar).
  • Linda parmaskinkan runt torskbitarna och placera i en ugnsfast form.
  • Tillaga torsken i ugnen i 10-15 minuter, beroende på bitarnas tjocklek.

Blomkålsris

  • Pressa citronen, plocka bort bladen från blomkålen och finhacka persiljan.
  • Riv blomkålen med ett grovt rivjärn och blanda med citronsaften.
  • Häll rapsoljan i en stekpanna och stek blomkålsriset på medelhög värme till dess att det får lite färg, i ca 4 minuter.
  • Blanda med persilja och riven parmesan.

Tillbehör

  • Dela körsbärstomaterna och strimla paprikan.
  • Fräs hastigt i rapsolja.

Servera torsken med blomkålsriset och grönsakerna.