Vintermorgon
Korta dagar
Långa nätter och korta dagar kan vara mysigt men bristen på solljus gör samtidigt att vi får mindre påfyllning av D-vitamin på naturlig väg.

Korta dagar

Korta dagar


Långa nätter och korta dagar kan vara mysigt men bristen på solljus gör samtidigt att vi får mindre påfyllning av D-vitamin på naturlig väg.


Vintermorgon

Dagligt solljus stimulerar kroppens egen produktion av D-vitamin. Om man får för lite sol måste kroppen få vitamin D från kosten. Speciellt under vinterhalvåret har kroppen ett behov av att få D-vitamin tillfört, antingen genom mat eller i form av kosttillskott. D-vitamin finns i vissa matvaror. Rekommendationen är 10 mikrogram per dag för alla mellan 2 och 74 år och 20 mikrogram för de som har passerat 75 år.


Livsmedelsverkets rekommendationer

Livsmedelsverket rekommenderar oss att äta fisk två till tre gånger i veckan, varav fet fisk minst en gång. Till fet fisk räknas lax, öring, makrill eller sill. För vissa grupper finns mer detaljerade rekommendationer, se livsmedelsverket.se.


Både omega-3 och vitamin D

Båda Fritt Flyt produkter innehåller D-vitamin och omega-3. Om du tar tre kapslar per dag får du i dig 7,5 mikrogram D-vitamin utöver det du får i dig via maten du äter. Samtidigt får du i dig de viktiga omega-3 fettsyrorna. För att kunna erbjuda något för fler så har vi två olika produkter i Fritt Flyt serien: Omega-3, och Plus.


För de flesta

Fritt Flyt Omega-3 innehåller vitamin D, medan Fritt Flyt Plus är en kombinationsprodukt som även innehåller kalcium, vitamin K2 och B6 – bra för dig som befinner dig mitt i livet.


  • Omega-3 fettsyrorna EPA och DHA bidrar till att bibehålla hjärtats normala funktion. Positiv hälsoeffekt uppnås vid ett dagligt intag av 250 mg EPA och DHA.
  • Omega-3 fettsyran DHA bidrar till att bibehålla hjärnans och synens normala funktion. Positiv hälsoeffekt uppnås vid ett dagligt intag av 250 mg DHA.
  • Vitamin D bidrar till att bibehålla ett normalt immunförsvar, ett normalt skelett och en normal muskelfunktion.


Ref. PP-FRI-SWE-0036