Pasta Vongole Amore
❤ Sätt på That's Amore med Dean Martin på högsta volym och låtsas att du befinner dig i Toscana.
En riktig god pasta är ju alltid rätt, inte sant?
Här kommer en riktig klassiker, lika enkel som elegant. Då "Alla hjärtans dag" står runt hörnet kanske det är just detta recept du ska överraska med? Vem hade inte blivit glad över att bli bjuden på denna läckra måltid?
Ingredienter för 3-4 portioner:
1 kg venus eller hjärtmusslor (färdigkokta)
400 g Linguini
250 g Körsbärstomater
½– 1 chili (beroende på önskad styrka)
3 vitlöksklyftor
1 kruka persilja
4 msk olivolja
2 msk smör
2 dl vitt vin (alkoholfritt går bra)
½ citron
1 krm salt
1 krm peppar
Så här gör du:
Dela kökbärstomaterna på hälften, hacka vitlöken, chilin och halva krukan persilja (spara andra halvan till garnering)
Hetta upp en stekpanna och häll i både smör och olja.
Häll i vitlöken, chilin och persiljan (italiens färger :-) Låt fräsa enstund så att smakerna gifter sig.
Häll på tomaterna och blanda runt.
När tomaterna är mjuka och har fått fin färg, häll i musslorna och blanda runt.
Häll på vitt vin och citron juice från en halv citron och låt puttra tills alla musslor har öppnat sig helt (släng dom som inte öppnar sig)
Koka pastan i en kastrull med rikligt med vatten och salt, koka i någon minut mindre än det står angivet på förpackningen.
Innan du häller av pastavattnet, skopa över lite av det till musslorna och lägg till sist även på pastan. Blanda runt och låt koka ihop i någon halvminut, minut.
Smaka av med salt och peppar och låtsas att du befinner dig i Toscana.
Garnera med riven citronzest och resten av persiljan.
Buon Appetito ❤
Sveriges mest sålda Omega-3 , berikad med både D och E-vitamin.