Yvonnes_fisksoppa_1140x600.jpg

Yvonnes fisksoppa

Vi frågade vår ambassadör Yvonne Ryding som just nu är högaktuell på TV4 i Sveriges Mästerkock VIP efter hennes favoritrecept.

Yvonnes_masterchef_VIP_1140x600.jpg

Då skickade hon oss detta receptet, som hon beskrev som "En enkel men jäkligt god fisksoppa" . Visst låter det perfekt? Både enkel och med massa nyttig fisk. Och nu när man har sett hur duktig Yvonne är på att laga mat förstår man ju att denna måste man ju bara testa. 

Yvonnes_fisksoppa2_1140x600.jpg

Ingredienter för 4 portioner: 

6 st potatisar
2 st purjolökar
400 g fisk (torsk, lax)
1 L vatten
2 st fiskbuljong tärningar
2 dl creme fraiche
5 msk chilisås alt ketchup
Färska räkor
Salt
Svartpeppar
Paprikapulver
Dill
Ev cayennepeppar

Så här gör du: 

Yvonnes_fisksoppa3_1140x600.jpg

Skiva purjulökarna i skivor och dela potatisarna i inte allt för tunna bitar. 
Lägg potatis och purjolök i en stor gryta, häll på 1 liter vatten + 2 fiskbuljongtärningar.
Koka up och låt småkoka i 20 minuter.

Yvonnes_fisksoppa5_1140x600.jpg

Tillsätt 2 dl creme fraiche & 5 msk chilisås (alt ketchup)
Dela upp 400 g fisk (torsk & lax efter smak och tycke) i ca 2x2cm bitar
Låt koka en liten stund, koktid varierar beroende på om fisken är frusen eller inte.

Yvonnes_fisksoppa4_1140x600.jpg

Smaka av med salt, svartpeppar och paprikapulver
Vill man ha lite hetta kan man även ta lite cayenne eller chilipulver. 

Yvonnes_fisksoppa6_1140x600.jpg

Toppa med dill och räkor. 
Servera med ett riktigt gott bröd.

Ett tips är att inte röra om allt för mycket när du lagar detta, då fisken kan bli smulig. 
Denna rätt blir nästan allra godast om den får stå och dra till sig ett dygn innan servering. I det fallet vänta med att toppa med dill och räkor tills du ska servera rätten. 

Smaklig måltid hälsningar från Yvonne 

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi respekterar dina uppgifter och delar aldrig dom med någon annan. Läs mer här.

Vi respekterar dina uppgifter och delar aldrig dom med någon annan. Läs mer här.